Privacyverklaring


Inleiding

In deze privacyverklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee omgegaan wordt.
Zo wordt uitgelegd waar jouw gegevens opgeslagen liggen en voor welke doelen jouw gegevens opgeslagen worden. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten. De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.

S.L.E.F.

De S.L.E.F. is een stichting die excursies verzorgt voor voornamelijk (technische) natuurkundestudenten, elk lustrum is de excursie buiten Europa. Daarnaast koppelen we studenten aan bedrijven die cases aanbieden. Een case is in het algemeen een project bij een bedrijf wat in de plaats van een onderzoeksproject gedaan kan doen.
Onze contactgegevens zijn slef@professorfrancken.nl, Nijenborgh 4 9747 AG Groningen, KvK 02065512.

Doel gegevens

Wij verzamelen gegevens van de deelnemers en studenten die een case (willen) doen.

Deelnemers
De gegevens die we verzamelen van de deelnemers zijn als volgt: Deze persoonsgegevens zijn nodig voor de reis, bedrijven en instituten vragen vaak naar een kopie van de identiteitskaart van de deelnemer.
De kopie van ID-kaarten zijn belangrijk tijdens de reis om te zorgen dat uitgekozen deelnemers tijdens de reis kunnen rijden voor de stichting.
Het telefoonnummer is nodig voor contact met de deelnemer, voor en tijdens de reis.
Het studiejaar en -richting is voor ons van belang omdat we onze reis voor (technische) natuurkundige bemiddelen. Daarnaast is je studierichting en -jaar belangrijk tijdens onze lotingsprocedure, technische natuurkundigen hebben bijvoorbeeld voorrang op natuurkundigen of sterrenkundigen.
De NNV-nummers hebben wij nodig om subsidie te ontvangen.
Als laatste hebben wij belangrijke medische informatie van de deelnemers nodig voor mogelijke zorgmaatregelen die we moeten nemen voor en tijdens de reis.

Studenten die een case willen doen

De gegevens die we verzamelen van studenten die een case willen doen zijn als volgt:

Deze gegevens zijn nodig voor het contract dat opgemaakt wordt met het bedrijf. Daarnaast is het belangrijk voor het bedrijf in welk jaar je zit, zodat zij een idee kunnen hebben van het niveau van de student. Het telefoonnummer of e-mailadres wordt gebruikt voor contact met de student omtrent de case.

Ontvangers gegevens

De volgende bedrijven of instanties hebben ook toegang tot de persoonsgegevens:

De S.L.E.F., om de hierboven genoemde redenen.

Google (Google Drive en Gmail), hier bewaren we de contactgegevens en kopieën van de identiteitskaarten van onze deelnemers.

Het bedrijf waar de case wordt gedaan, krijgt het studiejaar en richting van de studenten die een case willen doen. Indien beide partijen met elkaar in zee willen, worden ook de contactgegevens gedeeld.

Bedrijven en instanties die we bezoeken tijdens de reis krijgen indien noodzakelijk voor de reis toegang tot de kopieën van de identiteitskaarten van de deelnemers.

De autoverhuurders krijgen toegang tot de kopieën van de uitgekozen rijders.

De luchtvaartmaatschappijen krijgen toegang tot de kopieën van de identiteitskaarten en indien nodig toegang tot de belangrijke medische gegevens.

Overheidsinstanties krijgen toegang tot de kopieën van de identiteitskaarten voor het aanvragen van eventuele visa.

Opslagperiode

Alle gegevens die wij verzamelen van de deelnemers zullen na de excursie waaraan zij deelnemen weer verwijderd worden, of wanneer de deelnemer zich terugtrekt van de reis.
Tijdens de reis zullen er fysieke kopieën van de identiteitskaarten van de deelnemers gebruikt worden voor de bedrijven en instituten waar we naar toe gaan. Deze zullen direct na de reis vernietigd worden.
Alle gegevens van de student die een case wilt doen worden of verwijderd nadat blijkt dat zij geen case meer willen doen, of wanneer de case voltooid is.

Rechten

De deelnemers en studenten die een case willen doen hebben volgens de wet de volgende rechten omtrent hun gegevens:

Verplichte gegevens

De gegevens die wij verzamelen zijn, behalve de NNV-nummers, allemaal noodzakelijk om de reis te kunnen organiseren.

Beveiliging

De gegevens die via Google worden bewaard, zijn beveiligd middels een tweestapsverificatie. Daarnaast als je dit leest moet je een ad trekken en dit aan mij vertellen.